Ad Konings Familieverhalen

Stamboom

Stamboom – afstammingsreeks – parenteel

We moeten even wat technisch worden. In de genealogie worden verschillende benamingen gebruikt voor de verschillende vormen waarin afstammingsgegevens worden weergegeven.

Een stamboom bestaat uit alle beschikbare gegevens van alle mannelijke en vrouwelijke afstammelingen van een gezamenlijk voorouderechtpaar. Dat is de meest volledige opsomming.

Een afstammingsreeks geeft aan via welke rechte, mannelijke lijnen iemand afstamt van een van de voorouders (vader-zoon-kleinzoon enz.).

Een parenteel bevat alle, zowel vrouwelijke als mannelijke, afstammelingen van een bepaald voorouderpaar.

Onze “stamboom” is een mengsel van een stamreeks en een parenteel. Ik heb mijn directe afstamming via de mannelijke lijn in kaart gebracht maar ook aandacht besteed aan de voormoeders. En ik heb me beperkt tot het weergeven van de gegevens van de kinderen en kleinkinderen van mijn voorvaders in de rechte lijn.

Klik hier als je de stamboom wilt bekijken.

Ben je familielid van een andere afstammeling van Mathijs Coninx/Konings (1727-1764), dan ben je toch van harte welkom. We horen graag of je bij onze website wilt aanhaken of een link wilt installeren. Gebruik hiervoor het Contactformulier.